Lite om mig..

Efter 25 år som förskollärare fick jag äntligen möjligheten att göra  mitt stora fritidsintresse till mitt yrke.
Att jobba med hundar och utbilda hundägare. Ett fantastiskt intressant och mycket stimulerande jobb fast nu med djur. Pedagogiken skiljer sig något inte från mitt lärarjobb. Det enda är att mina elever numera är både två och fyrbenta.

Mitt tänk som lärare, pedagog och hundinstruktör är att ”Gör mer av det du är bra på så blir det svåra mycket lättare”.

Jag driver sedan 2012 mitt företag Revatorpets butik & hundkurser tillsammans med min man här hemma på landet strax utanför Linköping.

Jag utbildar hundägare i valp-vardagslydnad, viltspår samt apportering. Huvuddelen av mitt jobb består numera av enskilda träningar men även kvällskurser.  Under åren  har jag även haft  flera uppdrag som instruktör runt om i landet.


Tillsammans med min man  driver jag även Revatorpets butik. Här finns allt du behöver för din hund och din träning. Allt från kvalitets foder, godis ,koppel och númera även konfektion till hundföraren från bla Deerhunter och  Pinewood.
Vi åker även runt med butiken till utsällningar , jaktprov och hundklubbar runt om i landet. Inom kort kommer vi även starta upp en webbutik.

Just nu har vi en  Curly coated retriever hane på  åtta år samt en Flat coated retrieverhane på snart 2 år  som jag aktivt tränar i apportering. Den ena av mina curly  startades ett flertal gånger på WT samt deltog i praktisk andjakt. En curly utöver det vanliga !
Totalt har jag haft fyra Curly s under  20 år. Jag älskar rasen men den lockiga pälsen  men den ses sällan på jaktprov. Den är mer självständig än de övriga retriever raserna vilket gör att den inte alltid är lika “lätt” och den behöver mer tid att mogna som individ.
Nu ska det  bli spännade att lära känna min nya ras Flat coated retreiver. Bottas är en underbar mjuk och go  kille som jag kommer låta mogna långsamt.

Mitt mål är att starta på WT samt B-prov med vår nya flatt.
 Min Othello SVCH  tävlade jag  mycket i viltspår och han var en otroligt duktig spårhund som också vann mycket.

Jag har i hela mitt liv haft ett mycket stort djurintresse , uppvuxen med tax och ridit i många år!